به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، رضا پدیدار؛ با اشاره به نوسانات اخیر بازار ارز و طلا ناشی از تحولات منطقه ای و جهانی گفت: یکی از عوامل اصلی التهاب بازار طلا افزایش شدید نرخ اونس جهانی و عبور آن از مرز ۳هزار دلار است که این رشد طلای جهانی یک رکورد تاریخی مهم محسوب میشود و طبیعتا تاثیر خود را بر بازار ارز نیز میگذارد.
وی تاکید کرد: عامل مهم دیگر که موجب شده نرخ ارز در ایران افزایش یابد تشدید التهابهای سیاسی در حوزه بینالمللی است، چراکه ما شاهد بروز تهدیدهای نظامی و جنگ تعرفهای ترامپ هستیم، از طرف دیگر جنگ اوکراین، ناامنی در خاورمیانه، جنگ یمن و... تشدید شده بود. این التهابها موجب شد تا نرخ ارز در ایران روند صعودی را طی کند و علاوه بر اونس جهانی، بر نوسانات بازار طلا و سکه نیز موثر واقع شود.
نایب رئیس فدراسیون صنعت نفت ایران ادامه داد: در حال حاضر نیز شاهد هستیم که با اخبار مثبت مذاکرات ایران و آمریکا نرخ دلار به دامنه ۸۰ هزارتومان کاهش یافت و این موضوع نشاندهنده این است که نوسانات اخیر کاملا وابسته به شرایط بینالمللی و از واقعیتهای اقتصادی دور است.
پدیدار عنوان کرد: متاسفانه اقتصاد ایران یک اقتصاد التهابی است و تاثیر سیاست در اقتصاد ملی ایران موجب شده از نُرمهای معمول اقتصاد رفتاری دور شویم. در ادامه این عارضه موجب شده اقتصاد ایران تاثیر شدیدی از تشنجهای سیاسی بین المللی ببرد.
وی افزود: اگر بخواهیم یک نگاه تطبیقی داشته باشیم، بعد از اتمام ۸ سال دفاع مقدس یعنی از سال ۱۳۶۷ به بعد، همواره شاهد انواع التهابهای سیاسی و نظامی بودهایم. مانند درگیری های منطقه ای در غزه، لبنان، سوریه و یمن. البته طی این سالها مسئولان باید برنامههای عملیاتی تدوین میکردند تا بازار ارز و طلا بتواند در شرایط التهابی آرامش خود را حفظ کند.
رئیس کمیسیون استاندارد، محیط زیست، توسعه پایدار و آب اتاق بازرگانی ایران افزود: در حال حاضر شرایط به گونهای است که وقتی رئیس جمهور آمریکا حرفی میزند و یا اقدامی انجام میدهد، بسیاری از مردم به آن واکنش نشان میدهند. در این شرایط برای اینکه دولت بتواند بازارها را مدیریت کند باید بخش خصوصی را وارد کارزار کند و خصوصی سازی را سرعت ببخشد. یا اینکه با همه توان از بخش خصوصی حمایت کند و در تصمیم گیریها نظرات بخش خصوصی را نیز جویا شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پایان تاکید کرد: کنار گذاشتن بخش خصوصی و عدم ورود سرمایهها به این بخش موجب شده تا امروز این التهابها تشدید شود، به عبارت دیگر عدم سرمایهگذاری در تولید موجب شده سرمایهگذاریها به سمت نادرستی حرکت کند، در این شرایط بازار سوداگرانه بزرگتر میشود و تبعات این موضوع تخریب اقتصاد ملی خواهد بود، بنابراین با خصوصیسازی واقعی نقدینگی به سمت تولید هدایت میشود و در این شرایط است که بازار ارز و طلا نیز به راحتی مدیریت خواهند شد.
نظر شما